Dagje weg kerstvakantie

Home » Dagjes weg » Dagje weg kerstvakantie

Er op uit in de gezelligste tijd van het jaar!

De kerstvakantie is de periode van gezelligheid met het hele gezin. Heerlijk samen bij de kachel genieten van de opgezette kerstboom onder het genot van een kopje warme chocomel. En natuurlijk ga je er af en toe op uit.

Uitjes per provincie

Een dagje weg tijdens de kerstvakantie staat bij velen dan ook op het programma. Er wordt dan ook flink uitgepakt in de periode rond de kerstvakantie. Veel attractieparken hebben speciale activiteiten rondom het thema kerst of een ander winters thema. En wat dacht je van de prachtig verlichte tuin- en winkelcentra. In veel steden zie je in de kerstvakantie een kleine schaatsbaan compleet met koek en zopie.

Lekker weg in eigen land: De leukste uitjes in de kerstvakantie

Naast de vele pretparken in Nederland is ook een bezoek aan een museum de moeite meer dan waard. Veel musea pakken in de kerstvakantie dan ook uit met allerlei speciale activiteiten voor kinderen.

Stiekem hopen we natuurlijk op een witte kerst en/of een dik pak ijs om op te kunnen sleeën of schaatsen. Mocht dat er niet zijn dan kun je ook het wintergevoel beleven in één van de vele overdekte skihallen of schaatsbanen die in Nederland te vinden zijn.

Onze favoriet voor een heerlijke dagje weg in de kerstvakantie? Op een mooie(een beetje koud en zonnig) dag met de auto of trein naar het strand of bos voor een heerlijke wandeling. En na afloop tanken we weer bij in een pannenkoekenrestaurant. Kortom hét ideale uitje met een garantie voor een grote glimlach op ieders gezicht na afloop!

Of het nu gaat om een educatief uitje, een middagje uitrazen in een (indoor) speeltuin of een dagtrip naar een leuke dierentuin, je hoeft je ook tijdens de kerstvakantie van 2022 geen moment te vervelen.

We verzamelen we hier constant de leukste tips, uitjes en activiteiten voor een onvergetelijke kerstvakantie.

Populaire uitjes

Kinderen op waterglijbaan in subtropisch zwemparadijs

Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo

Een dag waterplezier in Aqua Mundo De Kempervennen!

Westerhoven, Noord-Brabant

Indoor, Vakantiepark, Zwembad

Etende schildpadden in Reptielenhuis de Aarde

Reptielenhuis De Aarde Breda

Bezoek het leukste reptielenhuis van Nederland!

Breda, Noord-Brabant

Dierentuin, Educatief, Indoor

Trampoline hal bij Ames Jump in Deurne

Trampolinespringen bij Ames Jump

Heerlijk jumpen: fun en tricks op de trampoline.

Deurne, Noord-Brabant

Actief, Indoor

Schommelschip in Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Geniet van de mooiste sprookjes en attracties.

Enkhuizen, Noord-Holland

Familieuitje, Pretpark, Speeltuin