Activiteiten voorjaarsvakantie Friesland

Wat gaan we deze voorjaarsvakantie doen? Overweeg eens een heerlijk dagje weg naar het prachtige Friesland. De leukste activiteiten en uitjes in Friesland tijdens de voorjaarsvakantie hebben we hier voor je verzameld.

Meer uitjes in Friesland

Op zoek naar een leuk restaurantje in de provincie Friesland of een adresje om te shoppen? Op de website voor de provincie Friesland vindt je nog veel meer informatie, tips en achtergrond informatie voor een leuk dagje weg tijdens de voorjaarsvakantie. Informatie over alle voorstellingen vindt je op de website van het Fries Uitburo.

Dagje weg Friesland in de voorjaarsvakantie

Onderstaand treft u uitgebreide informatie en verwijzingen voor de leukste activiteiten in Friesland tijdens de voorjaarsvakantie.

Gevangenismuseum Blokhuispoort Leeuwarden

Aanzicht Blokhuispoort

Combineer een bezoek aan Friesland met het Gevangnismuseum Blokhuispoort in Leeuwarden. Vijf eeuwen geschiedenis van de gevangenis komen door middel van beeld en geluid tot leven.  Uniek is dat het museum geheel wordt gerund door voormalige personeelsleden en vrijwilligers. Mede daardoor is het museum gratis toegankelijk. In het museum iser veel aandacht voor ontsnappingen, het leven … Lees meer

Fries Scheepvaartmuseum

Oostindievaarder in het Fries Scheepvaartmuseum

In het Fries Scheepvaartmuseum kunnen jong en oud de historie van de Friese scheepvaart ontdekken. Het museum geeft een beeld van de Friese scheepvaart en scheepsbouw van de 17e tot 20e eeuw. De uitgebreide collectie van het museum omvat veel o.a. scheepsmodellen, onderdelen van schepen, schilderijen, prenten en een collectie over de schaatssport. … Lees meer